PREVIOUS QUESTIONS - 8

Lower Primary School Assistant Questions and Answers | LPSA Questions and Answers | Kerala PSC LPSA Questions | PSC LP School Assistant Questions | Kerala PSC LP School Assistant Questions | Upper Primary School Assistant Questions and Answers | UPSA Questions and Answers | Kerala PSC UPSA Questions | PSC UP School Assistant Questions | Kerala PSC UP School Assistant Questions | High School Assistant Questions and Answers | HSA Questions and Answers | Kerala PSC HSA Questions | PSC HS Assistant Questions | Kerala PSC HS Assistant Questions | TET Questions and Answers | Kerala TET Questions and Answers | Kerala Teachers Eligibility Test Questions | Teachers Eligibility Test Questions | Teachers Eligibility Test Questions | CTET Questions and Answers | Central TET Questions and Answers | Central Teachers Eligibility Test Questions
------------------------
1. “The systematic and controlled handling of variables to see if treatments will create  expected result” is an essential step in
A:-Ex Post facto Research
B:-Scientific Method
C:-Diagnostic method
D:-Exploratory research
Correct Answer:- Option-B

2:- In a sponsored research which  of the following action  of the sponsor is in compliance with ethical considerations
A:- Instructions on How to do research
B:- Instructions on what is to be reported and not
C:-Instructions on purposes of research
D:- Instructions on  not to conceal the sponsor
Correct Answer:- Option-D

3:-Reliability in research stands  for
A:-Replicability
B:-Validity
C:-Measureability
D:-Comparability
Correct Answer:- Option-A

4:- Insufficient evidence in research leads to
A:-Faulty  analysis
B:-Over generalization
C:-Poor sampling
D:- Wrong  methodology
Correct Answer:- Option-B

5:- Citation index  is directly related to
A:-Periodicity of a journal
B:-Popularity of a journal
C:-Impact factor  of a journal
D:- Publication of a journal
Correct Answer:- Option-C

6:- Which among the following skill is required most for a present day teacher?
A:-Planning
B:-Instruction
C:-Evaluation
D:-Facilitation
Correct Answer:- Option-D

7:- While initiating the instructional process a teacher should  be aware of
A:-Learner qualities
B:-Learner readiness
C:-Structure of the Lesson
D:-Preparation for the lesson
Correct Answer:- Option-B

8:- Comprehensive evaluation is inclusive in nature  by doing  it
A:-Regularly
B:-Periodically
C:-Continuously
D:-Subject specific
Correct Answer:- Option-C

9:- Which of the following is most suitable for meaningful learning in a classroom?
A:-Interactions
B:-Instructions
C:-Experiments
D:-Demonstration
Correct Answer:- Option-A

10:- Which of the following is a best teaching aid?
A:-Diorama
B:-Programmed Instruction
C:-Power  point Presentation
D:-Sound motion  picture
Correct Answer:- Option-D
Share Now :
+
Previous
Next Post »
0 Comments on "PREVIOUS QUESTIONS - 8"

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top