LPSA/UPSA/HSA/HSST/KTET Questions - 7

Lower Primary School Assistant Questions and Answers | LPSA Questions and Answers | Kerala PSC LPSA Questions | PSC LP School Assistant Questions | Kerala PSC LP School Assistant Questions | Upper Primary School Assistant Questions and Answers | UPSA Questions and Answers | Kerala PSC UPSA Questions | PSC UP School Assistant Questions | Kerala PSC UP School Assistant Questions | High School Assistant Questions and Answers | HSA Questions and Answers | Kerala PSC HSA Questions | PSC HS Assistant Questions | Kerala PSC HS Assistant Questions | TET Questions and Answers | Kerala TET Questions and Answers | Kerala Teachers Eligibility Test Questions | Teachers Eligibility Test Questions | Teachers Eligibility Test Questions |
------------------------

41. Attitude of a teacher that affect teaching pertains to

a) Affective domain
b) Cognitive domain
c) connective domain
d) Pychomotor domain

Answer:- Affective domain

42. "lf a large diamond is cut up into little bits, it will lose its value just as an army is divided up into small unit of soldiers, it losses its strength" The argument put above may be called us ......

a) Analogical
b) Deductive
c) statistical
d) casual

Answer:- Analogical

43. "Micro teaching, the concept first put forward by

a) pestelossy
b) Aristotle
c) Gagnee
d) D.W. Allen

Answer:- D.W. Allen

44. Education as a subject of legislation figures in the.......

a) Unionlist
b)Statelist
c) Concurrentlist
d) Residuary powers

Answer:- Concurrentlist

45. Classroom communication can be described as

a) Exploration
b) Institutionalisation
c) Unsignified narration
d) Discourse

Answer:- Discourse

46. In sampling the lottery method is used for

a) Interpretation
b) Theorisation
c) Conceptualisation
d) Randomisation

Answer:- Randomisation

47. 'Hierarchy of Learning' the concept proposed by?

(a) Gardner
(b) Gangne
(c) Pestelossy
(d) Spensor

Answer:- Gangne

48. The best measuring tool for researching is

(a) well understand
(b) highly reliable
(c) highly valid
(d) Booth sufficiently reliable and sufficiently valid

Answer:- Booth sufficiently reliable and sufficiently valid

49.  "Multiple Intelligence" proposed by

(a) Gardner
(b) Thurston
(c) Hook
(d) Aristotil

Answer:- Gardner

50. Historical research has nothing to do with

(a) collecting sources material
(b) internal and external criticism of source material
(c) formulating hypothesis to explain events and collections
(d) Testing hypothesis statistically to draw inferences

Answer:- Testing hypothesis statistically to draw inferences

Share Now :
+
Previous
Next Post »
0 Comments on "LPSA/UPSA/HSA/HSST/KTET Questions - 7"

 
Template By Kunci Dunia
Back To Top